Hayvanlar için daha iyi bir dünya - Fındık baccesi

Hayvanlar için daha iyi bir dünya

Hayvanlarda insanlar kadar hak sahibidir

Hayvanlar insanların kölesi midir yoksa onu dünyada tamamlayan bir varlık mıdır. Yüce Allah öyle kusursuz bir düzen yaratmıştır ki insanlar hayvanlar olmadan hayatını idame ettirmesi imkansıza yakındır. Küçücük bir arının yok oluşu dünyayı sona sürüklerken insanın yok olması ne oluşturur dünyada . Hiç birşey . İnsanlığın ulaşmadığı yerlerdeki düzeni uzaktan izlediğinizde varlıklarını çok daha iyi yürütebilen yaşamları sadece doğal seleksiyon sonucu biten, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olmayan bir düzen görürsünüz.  Ama insanların olduğu yerlerde hiç bir canlı güvende değil ve yaşamı risk altında. Binlerce hayvanın nesli tükenme tehlikesiyle ile karşı karşıya . Binlerce hayvan nesli tükenmiş durumda.

Bir canlı neden sadece zevk uğruna öldürülür. Neden zenginleri eğlendirmek için öldürülür. Neden zaten yok olmak üzere olan bir türü avlamak için binlerce dolar verilir.neden kürküne daha çok ihtiyacı olan hayvandan kürkünü alıp ihtiyacı olmayan insanlara satarız. Neden dişine ihtiyacı olan havyan dan dişini alıp süs eşyası yaparız. Neden yumurtalarını alıp yok ederiz ki Dünyayı daha da yaşanmaz bir hâle getirmek için mi. Sadece insanların daha doğrusu zengin insanların yaşamı devam etsin diye mi. Biz çocuklarımıza hayvanlarında yaşam hakkı olduğunu, onlarında bu dünyada yeri olduğunu, onlarında en az bizim kadar hakkı olduğunu öğretmeliyiz. Hayvanları korumayı, zevk için öldürmemeyi öğretmedikçe dünyada hayvanlar tehlike altında olmaya devam edecek. Daha güzel ve yaşanabilir bir dünya için iyi bir eğitim gerek. İyi bir eğitim için iyi bir eğitimci gerek. Çocuklarımızı daha duyarlı daha sevgi dolu bir şekilde yetiştirmek dileği ile . 

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Eğitim şart . Teşekkürler arkadaşım

    YanıtlaSil
  2. Aynen şart. Yorumun için bende teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  3. Şu avlanma en hoşlanmadığım şey, olta ile balıkçılığından, tüfekle kuş-tavşan avcılığına kadar hepsi vahşet.
    hele birde zevk için yapılanı var.. zalimler için yaşasın cehennem dedirtiyor.. spor olarak değerlendirilmesine hiç girmeyeyim efendiliğim bozulmasın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle insanlığımızdan utandırıyorlar.

      Sil